Boek: Pilgrim Fathers

Van Leiden naar het beloofde land

Een prettig geschreven en dus goed leesbaar stuk vroege geschiedenis van wat later de Verenigde Staten van Amerika zouden worden. Vanuit Engeland via Nederland naar de noordoostkust van het Amerikaanse continent. Vervolgd vanwege hun geloof en op zoek naar het beloofde land met vrijheid van godsdienst. De 41 ondertekenaars van het zogenaamde Mayflower Compact doen nu nog via hun nakomelingen van zich spreken. Tot in het Witte Huis aan toe.

Informatie van de uitgever:

Pilgrim Fathers van Frans Verhagen vertelt het historische verhaal van de reis met de Mayflower. Een groep elf jaar eerder uit Engeland gevluchte puriteinen maakt zich zorgen: hoe kunnen zij hun geloof zuiver houden in het libertijnse Nederland?

Ze besluiten de oceaan over te steken, om in de Nieuwe Wereld een nieuw bestaan op te bouwen. Voor de oostkust van de huidige Verenigde Staten ondertekenen 41 van de kolonisten het Mayflower Compact, waarin ze bepalen een gemeenschap met zelfbestuur op te richten. Frans Verhagen vertelt in Pilgrim Fathers op toegankelijke wijze het intrigerende verhaal van de vlucht, de oversteek, het leven in de VS en de mythische rol van deze ‘eerste kolonisten’ in New England.

Over de auteur:

Frans Verhagen (1954) was in Amerika correspondent voor Knack, Intermediair, de VARA en de Volkskrant. Hij schrijft opiniestukken voor Nederlandse en Belgische dagbladen en De Groene Amsterdammer en geeft regelmatig commentaar op radio en televisie over Amerikaans geschiedenis en Amerikaanse politiek. Hij houdt jaarlijks zo’n zestig lezingen en publiceerde dertien boeken bij Omniboek, Veen Media, Nieuw Amsterdam en Bert Bakker.

Pilgrim Fathers | Frans Verhagen | ISBN 9789401916349 | 208 pag. | Paperback | € 18,99 | Uitg. Omniboek

P.S.: Verhagen heeft tot pag. 184 moeten wachten, maar dan kan hij toch nog een denigrerende opmerking over President Trump kwijt. Zelfs in een historisch boek, waarvan je op de geschiedenis gebaseerde verantwoorde objectiviteit verwacht en zeker geen schampscheuten in de richting van huidige regeerders speelt hij het toch weer klaar. Waar is dat goed voor? Om het met de woorden van Robert Jensen te zeggen: Een als redacteur/journalist vermomde politiek activist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com