Boek: Er is een kans

Pulitzerprijswinnaar Richard Russo toont wederom
met humor en menselijkheid wat een rasverteller hij is.

Russo is er weer in geslaagd een roman te schrijven die de lezer vastgrijpt en tot de laatste bladzijde niet meer loslaat. Een scherpe verhaallijn, een verrassend verhaal, een onverwachte uitkomst. Russo platst de lezer voor zijn gevoel midden in het verhaal. Je bent benieuwd naar de volgende bladzijde en legt het boek maar moeilijk aan de kant.

Op een nazomerse dag in september komen Lincoln, Teddy en Mickey na jaren weer samen in een vakantiehuis op Martha’s Vineyard. De oude vrienden, totaal verschillend van elkaar, zijn na hun afstuderen hun eigen weg gegaan. Maar één ding hebben ze gemeen: ooit waren ze allemaal verliefd op Jacy Colloway, die na een gezamenlijke vakantie in datzelfde huis spoorloos verdwenen is.

Nu, veertig jaar later, zijn ze haar nog steeds niet vergeten. Terwijl ze terugblikken op hun leven, dringt de vraag over wat er precies met Jacy is gebeurd zich steeds meer op. En dan blijkt dat ze elkaar toch niet zo goed kennen als ze dachten.

Russo hoort thuis in het rijtje van grote Amerikaanse auteurs als
John Irving, Philip Roth, Jonathan Franzen, Paul Auster en Nicole Krauss.

Anderen over Richard Russo:

‘Zijn natuurtalent als verteller wordt prachtig aangevuld met zijn gave zich in te leven in zijn personages. Een bewonderenswaardige auteur.’ – John Irving

‘Russo is een van de beste romanschrijvers die er zijn… Hij heeft een instinctieve gave voor het vastleggen van de dynamiek in een kleine gemeenschap waarin de zwaarte van het bestaan mensen langzaam hun hoop en dromen kan ontnemen.’ – The New York Times

‘Russo kan als weinig anderen smalltown America in het hart kijken.’ – Het Parool 

‘Russo is een meesterlijke vakman… Het verdriet van de arbeider heeft de glans van Dickens maar de epische lichtheid van John Irving.’ – Boston Globe

‘Richard Russo: de schrijver die met een bijna onwereldse genade zijn personages neerzet als de tragikomische figuren die we in onze beste of slechtste momenten allemaal zijn.’ – Knack 

‘In Russo’s fictie klopt een groot, gemankeerd hart.’ – The New Yorker

Oorspronkelijke titel: Chances are…

Vertaling: Kees Mollema

Over de auteur:

RICHARD RUSSO (1949, Johnstown) won met zijn roman Empire Falls de prestigieuze Pulitzerprijs. Dit boek en Brug der zuchten kwamen allebei op de Nederlandse bestsellerlijst terecht. Niemands gek werd succesvol verfilmd en bekroond met twee Oscars. Er is een kans is Russo’s negende en meest recente bestsellerroman.

Foto: Elena Seibert

Er is een kans | Richard Russo | ISBN 9789056726546 | 464 pag. | € 25,99 | Paperback | Uitg. A.W. Bruna/Signatuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com