IOWA 80, World’s Largest Truckstop

Aan de Interstate 80, in het oosten van de staat Iowa, ligt de grootste truckstop ter wereld. Deze parkeerplek voor maar liefst 900 grote trucks, en alle voorzieningen die de trucker onderweg nodig heeft, heeft onderhand een haast mythische status bereikt. De truckstop is zelfs uitgegroeid tot toeristische bestemming, waar mensen graag een omweg voor rijden.

Bij het plaatsje Walcott, niet ver van Davenport, de Mississippi en de grens met de staat Illinois, ligt deze truckstop. De Interstate 80 is de meest gebruikte doorgaande route vanuit het Middenwesten (Chicago, Detroit etc.) naar het westen. De I-80 kruist de Rocky Mountains en eindigt bij de San Francisco Bay. Het mag duidelijk zijn dat hier veel vrachtverkeer langs komt. En truckers die behoefte hebben aan alle voorzieningen die het leven op de grote weg een beetje aangenamer maken. En dat heeft Iowa 80 uiteraard in royale mate te bieden.

Het begon allemaal heel bescheiden in 1964. De truckstop groeide in de inmiddels meer dan vijftig jaar uit tot een enorm groot complex. Sommigen noemen Iowa 80 zelfs “a Trucker’s Disneyland”. Kortom een plek die ook de bezoeker uit Nederland niet mag missen als je in de buurt bent.

Het complex telt acht restaurants, een supermarkt, gift shop, een kapperszaak, tandartspraktijk, fysiotherapeut, bioscoop, fitness ruimte, wasserij, tankstations, werkplaats, wasstraat voor trucks, douches, een museum enz. Open uiteraard 24/7.

Dagelijks heeft Iowa 80 ruim 5.000 klanten. Sinds de oprichting zijn meer dan 3 miljoen koppen koffie geserveerd en ruim 18 miljoen eieren opgediend. Maar ook, 775 rollen toiletpapier per maand.

Er zijn chauffeurs die al in de vierde generatie op deze plek langskomen met hun truck.

Kijk ook op Iowa 80

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com