Huawei en het NOS Journaal

Op maandag 27 juli bleek maar weer eens hoezeer het NOS Journaal verknocht is aan een goede relatie met China. Toonzetting en inhoud staan in dienst van het gedweep met de dictatuur in het verre oosten.

Om 18.00 uur ging het weer eens over Huawei, de leverancier van o.a. telecom en 5G electronica. Huawei wordt in grote delen van de wereld gewantrouwd vanwege de nauwe banden met het regime in Peking.

KPN had die dag medegedeeld dat het bedrijf in Nederland geen verbod op het gebruik van Huawei onderdelen en apparatuur verwachtte. Leuk dat dit voormalige staatsbedrijf ons allemaal gaat blootstellen aan het risico van spionage door China. En daar laat KPN zich door de consument ook nog rijkelijk voor betalen.

Het bericht werd als volgt gebracht: “KPN verwacht geen verbod op Huawei onderdelen. Amerika beschuldigt Huawei van spionage voor China, maar daar zijn geen bewijzen voor”.

Geen woord over het verbod op het gebruik van Huawei apparatuur in Groot Brittanniƫ. Geen woord over de grote twijfels die de Europese Commissie over Huawei heeft uitgesproken. Geen woord over de bewezen spionage en hack activiteiten die het regime in Peking door aan haar onderhorige bedrijven laat uitvoeren. Alleen maar die opmerking die China en Huawei vrijpleit, want het zijn toch alleen maar die Amerikanen met hun onbewezen beweringen.

Daarmee plaats het NOS Journaal zich alweer aan de kant van de dictatuur. Aan de kant van de mensenrechtenschenders. Schande dat dit gwoon kan, voor rekening van de belastingbetaler.

De ouderen onder ons weten nog dat de letters NOS tijdens de koude oorlog stonden voor Nederland Ondersteunt Sovjet-Unie. Oude tijden blijken weer te keren.

Opinie artikel ingezonden door Wil Smeets.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com