China vriendje Nout Wellink is totaal de weg kwijt

Eerder schreven wij al over de vreemde opvattingen die Nout Wellink (77) de oud-president van de Nederlandsche Bank erop na houdt over de dictatuur in China. Zeker omdat hij zijn blinde liefde voor China steeds gepaard laat gaan met zware kritiek op de Verenigde Staten, een land dat volgens hem de oorzaak van alle kwaad in de wereld is.

Lees het vorige artikel op Nout Wellink, pion van China

Lees hierover ook De Dagelijkse Standaard

Nu heeft Wellink een boek geschreven met als titel ‘Ontgelden‘. Een uitgave van De Arbeiderspers. In dit boek schrijft hij veel nuttige dingen over de Chinese economie, en de rol die deze in de wereld speelt en hoopt te gaan spelen. Helaas is hij echter totaal en stekeblind voor de misstanden in dat land. Over de mensenrechtensituatie, het gebrek aan privacy, de situatie in Hong Kong, de bedreiging van Taiwan, de bedreiging van buurlanden in dat deel van de wereld en de concentratiekampen waar de Chinese dictatuur de Oeigoeren in laat opsluiten.

Voor deze bestuurder van twee grote Chinese banken geldt uiteraard “Wiens brood men eet, wiens taal men spreekt”.

Lees ook het bijzonder rake commentaar van Arendo Joustra op de website van Elsevier Weekblad.

Hij zal deze en volgende week wel weer te bewonderen zijn in alle praatprogramma’s op de Nederlandse TV om zijn boek aan te prijzen en zijn ronduit giftige opvattingen over Nederland uit te strooien. Waarom zou je als redactie ook serieuze onderwerpen agenderen als je Wellink zijn Chinaliefde en Amerikahaat kunt laten debiteren.

Na dit boek komen wij tot dezelfde slotvraag als in de eerdere bijdrage over de handelwijze van Nout Wellink. “Vuilnisman, kan deze zak ook nog mee?”

Het wordt tijd dat een democratische partij als het CDA zich van dit uiterst omstreden prominente lid ontdoet.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com