Voortdurende problemen voor Accidental Americans

De groep Nederlanders die omdat ze korte tijd in Amerika gewoond hebben volgens de FATCA regels nu ineens aan allerlei eisen moet voldoen wat hun fiscale en financiële positie betreft trekt opnieuw aan de bel bij regering en Tweede Kamer. Mensen dreigen nu echt hun bankrekening kwijt te raken.

Lees de brief aan de Tweede Kamer:

Geachte leden van de Tweede Kamer,

Als belangengroep van de Nederlandse accidental Americans maken wij ons zeer ernstig zorgen.

Na een slepend proces bij Kifid (meer dan 1 jaar) wordt een bankrekening van een accidental American nu echt gesloten en hij kan ook nergens anders meer een bankrekening openen.

Hoe kan hij zijn financiële zaken nu nog regelen?

Wanneer banken en Kifid een Nederlandse Staatsburger, die al zijn hele werkzame leven belasting heeft betaald aan de Nederlandse staat, opeens kunnen criminaliseren en kunnen beschuldigen van valsheid in geschriften en belasting ontduiken dan is er iets vreselijk mis in ons land.

Daarbij komt nog dat de uitspraken en de vermeende valsheid in geschrifte en belastingontduiking uit zijn verband zijn getrokken en zijn misbruikt om deze case in het voordeel van de bank kunnen winnen. 

Dezelfde bank waarvan de CEO met spoed zijn greencard is gaan inleveren om de FATCA problematiek te omzeilen.

Met deze redenering van banken en het Kifid  worden alle ruim 46.000 accidental Americans opeens criminelen en belastingontduikers.

Het is te schandalig voor woorden.   

Graag zouden wij als belangengroep weer een keer met u in overleg willen om te bespreken wat hier nu de oplossing voor kan zijn.

Het heeft geen zin te wachten tot overleg met de VS of samenwerking binnen de EU tot een oplossing gaat leiden.

De Nederlandse politiek moet opkomen voor het onrecht dat deze grote groep Nederlandse staatsburgers wordt aangedaan, hier ingrijpen en de Nederlandse wetgeving zodanig laten aanpassen dat dit niet kan gebeuren.

Er is geen tijd meer voor beleefde vragen aan het ministerie van Financiën, na 6 jaar brieven sturen en loze belofte terug krijgen, is het einde nabij.

Ondanks de Corona problematiek vinden wij het van het grootste belang om op korte termijn met u een afspraak te kunnen hebben hierover.

Hopelijk ziet u het belang en het onrecht dat accidental Americans wordt aangedaan en neemt u snel het initiatief voor een afspraak.  Met vriendelijke groeten / Kind regards,
Nederlandse Accidental Americans groep
Saskia Bantjes, Jet Barendregt, Rob Gerretsen
t: +31(0)6 5495 7897

Website Accidental Americans

Geef voor eerdere artikelen op onze website de zoekterm “Accidental Americans” in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com