Terreur in Portland

Portland, Oregon is in de loop van de afgelopen maanden uitgegroeid tot een hotspot van ‘domestic terror’ in Amerika. Wat in het begin nog een gerechtvaardigd protest tegen de dood van George Floyd was is uitgeroeid tot een golf van terreur, brandstichtingen, vernielingen en plunderingen.

De Amerikaanse media (maar zeker ook de Nederlandse media) proberen dit nog steeds weg te zetten als antiracisme demonstraties. Georganiseerd door de door hen zeer gerespecteerde beweging Black Lives Matter (BLM). Maar het is inmiddels wel duidelijk dat onder de vlag van BLM allerlei gewelddadige en extreemlinkse organisaties en personen schuil gaan die niet terugschrikken voor geweld op terroristisch niveau.

Mensen die niets anders in de zin hebben dan geweld, plunderingen en vernielingen. Met als uiteindelijk doel het omverwerpen van de democratische rechtsorde en deze in te ruilen voor een model dat elders in de wereld al vele malen volstrekt mislukt is.

Meest recente wapenfeit van het linkse geweld is het omver halen van een standbeeld van Abraham Lincoln. Nota bene de bevrijder van de slaven en een van de meest gewaardeerde presidenten uit de Amerikaanse geschiedenis. Hoe gestoord kun je zijn?

Hard overheidsingrijpen is het enige dat schijnt te helpen. Samen met de bewustwording in de media dat criminelen en geweldplegers als zodanig benoemd moeten worden, en niet geprezen als antiracistische demonstranten.

Lees ook het eerdere artikel van Gatestone Institute over dit onderwerp.

Wil Smeets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com