Boek: Joe Biden

En dan breekt het moment aan dat geïnteresseerde lezers meer willen weten over de man die op 20 januari 2021 beëdigd zal worden als 46e President van de Verenigde Staten. Het boek ‘Joe Biden’ van Evan Osnos is door De Bezige Bij uitgebracht in het Nederlands. Uit de tekst van het boek blijkt dat het manuscript pas begin oktober 2020 is afgesloten. Een bijzonder actueel beeld dus van de hoofdpersoon.

Osnos blikt in zijn boek terug op het leven van Joe Biden, zowel privé als politiek. Biden is al vele decennia actief in Washington, eerst als senator en later acht jaar als vicepresident onder Barack Obama.

Aandacht in het boek ook over de afweging om zich weer kandidaat te stellen en de moeilijke weg van de Democratische voorverkiezingen die Biden uiteindelijk wel won, na Bernie Anders als laatst overgebeleven concurrent te verslaan.

Een prettig leesbaar boek dat snel een kort maar toch compleet beeld geeft van de man die de komende jaren bewoner van het Witte Huis in Washington zal zijn.

Informatie van de uitgever:

Joseph R. Biden wordt zowel de gelukkigste als de ongelukkigste man van de Verenigde Staten genoemd – zijn succesvolle politieke carrière omspant bijna een halve eeuw, maar op persoonlijk vlak heeft hij veel leed te verduren gehad. Hoe kwam Biden, na een langdurige loopbaan in de Senaat en het vicepresidentschap onder Barack Obama, tot de beslissing Donald Trump uit te dagen in de strijd om het Amerikaanse presidentschap? Op welke manier zijn Bidens standpunten in de loop der jaren veranderd? En tegen welke moeilijkheden zal hij aanlopen als hij verkozen wordt? In dit indringende en genuanceerde portret schetst Evan Osnos, die Joe Biden jarenlang volgde voor The New Yorker, een haarscherp beeld van de man op wie alle hoop van progressief en liberaal Amerika gericht is. Hij sprak uitvoerig met Biden zelf en met meer dan honderd anderen, van progressieve activisten, tegenstanders en familieleden tot voormalig president Obama. Osnos toont ons een ervaren politicus, een man met zelfspot, een zeer gewiekst onderhandelaar en een smeder van coalities – iemand die verbindt en verzoent, ook over partijgrenzen heen.

Joe Biden | Evan Osnos | ISBN9789403132013 | Paperback | 224 pag. | € 17,99 | Uitg. De Bezige Bij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com