Atlas Contact verwerft vertaalrechten onthullend boek over Facebook

Uitgeverij Atlas Contact heeft de vertaalrechten verworven van An Ugly Truth: Inside Facebook’s Battle for Domination van New York Times-journalisten Sheera Frenkel en Cecilia Kang. De Nederlandse vertaling verschijnt gelijktijdig met de Amerikaanse editie van Harper in juni 2021.

In 2018 baarden Frenkel en Kang opzien met hun artikel Delay, Deny, and Deflect: How Facebook’s Leaders Fought Through Crisis. In hun boek duiken ze dieper in de machinaties van Facebook. Ze tonen aan dat de zogenaamde ‘misstappen’ van de afgelopen jaren – zoals de privacyproblematiek, data mining en fake news-verspreiding – geen incidenten zijn maar fundamenteel onderdeel uitmaken van het dna van het bedrijf.

Wat zijn de consequenties voor een samenleving als een paar individuen de macht hebben over de technologie waar de helft van de wereld gebruik van maakt? Met behulp van vele bronnen schetsen ze een angstaanjagend beeld van een bedrijf dat voor de bühne keer op keer verbetering belooft maar achter de schermen niets doet aan de verspreiding van complottheorieën en nepnieuws, en rucksichtslos doorbouwt aan zijn ‘slimme’ algoritmes.

Sheera Frenkel was eerder Midden-Oosten-correspondent voor o.a. BuzzFeed en Times of London. Cecilia Kang werkte eerder voor The Washington Post. Samen hebben ze meerdere journalistieke prijzen gewonnen en stonden ze in 2019 op de shortlist voor de Pulitzerprijs voor Journalistiek.

Eén gedachte over “Atlas Contact verwerft vertaalrechten onthullend boek over Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com