Soap rond Accidental Americans duurt voort

Inderdaad, een soap kun je het wel noemen. Als het niet zo hinderlijk ingrijpend zou zijn voor de betroffenen zou het nog op de lachspieren werken ook. Het is echt slapstick hoe overheden langs elkaar heen werken, onmachtig om een oplossing te vinden voor het fiscale en bancaire probleem van de Accidental Americans.

De groep die zich opwerpt als belangenbehartiger stuurde onderstaande brief aan de leden van de Tweede Kamer:

Aan leden van de Tweede Kamer en media,

Het begint zo langzamerhand op een soap te lijken, bijna dagelijks gaan er nu brieven heen en weer tussen Tweede Kamer en ministerie van Financien. Banken weigeren gehoor te geven aan de oproep van de minister. Iedereen draait om het probleem en de oplossing heen.

Het ligt allemaal bij die ander. Of liever nog; bij die Accidental American die deze ongelijke strijd maar zou moeten opgeven.

De minister bevestigde op 24 november in de Tweede Kamer tot 3x toe dat een Accidental American die geen SSN of CLN wil opleveren aan de bank door die bank niet geweigerd of geblokkeerd mag worden.

Ook de AFM heeft dat inmiddels op zijn website verwoord in een Q&A.

De banken echter bestrijden dat en beklagen zich nu zelfs dat de minister eerdere signalen van hen niet heeft opgepakt, waardoor zij nu in grote problemen dreigen te komen. Halen hele legers juristen uit de kast om deze ongelijke strijd tegen de consument te winnen.

Als er dan vanuit de Tweede Kamer vervolg vragen worden gesteld, draait de minister er opeens weer omheen, verschuilt zich achter uitspraken die de rechter dan maar moet doen en achter nog te plannen overleg.

Is er dan helemaal niemand die oog heeft voor de Accidental Americans die de echte slachtoffers zijn van deze strijd tussen de banken en de overheid. 

Niet morgen of volgend jaar, maar nu, vandaag en gisteren!

Als er een politieke wil is om dit op te lossen dan kan dat door de Nederlandse overheid gedaan worden, op eigen kracht. 

Pas richtlijnen aan, pas Nederlandse wetten aan, daag de banken zelf voor de rechter, maak duidelijk dat de banken hier absuoluut niet mee door kunnen gaan. 

DOE IETS ipv wegduiken. 

Met vriendelijke groeten / Kind regards,
Nederlandse Accidental Americans groep
Saskia Bantjes, Jet Barendregt, Rob Gerretsen
t: +31(0)6 5495 7897
w: https://accidentalamericans.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com