Boek: Een Land van Dromen

De titel van dit boek is gebaseerd op een uitspraak van president Barack Obama. In 2007 hield hij als (toen nog) kandidaat een toespraak waarin hij zei: “Amerika is de som van al onze dromen”. Dit idee van de American Dream loopt als een rode draad door het boek heen. Waarbij duidelijk is dat voor sommigen in de loop der jaren deze droom ook een nachtmerrie bleek te zijn. Maar het optimisme overheerst. Hetzelfde optimisme dat Barack Obama al in 2007 zo treffend onder woorden bracht. Overigens komt het thema ook terug in de titel van de recent verschenen biografie van Obama, “Een beloofd land”.

Daar waar boeken over de Amerikaanse geschiedenis geschreven door Nederlandse auteurs vaak doorspekt zijn met hun persoonlijke politieke opvattingen is dit fraaie werk van Louis P. Masur daar geheel vrij van. Op meer dan 400 pagina’s beschrijft hij de hoogtepunten uit de Amerikaanse geschiedenis op de objectieve manier die bij een historicus van zijn niveau past. Geen herschrijving van de geschiedenis om te voldoen aan de opvattingen in onze zijd. Geen excuses of goedpraterij voor wat allemaal mis gegaan is. Gewoon een helder en prettig leesbaar verslag van de gebeurtenissen van 1585 tot heden.

Informatie van de uitgever:

Een complete geschiedenis van de Verenigde Staten in een compacte uitgave

‘Om de VS te doorgronden duikt Louis Masur … in het toegankelijk geschreven Een land van dromen in de belangrijkste culturele, sociale en politieke gebeurtenissen van deze wereldmacht.’ Het Financieele Dagblad

De geschiedenis van de Verenigde Staten en de Amerikaanse droom zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. ‘Amerika is de som van onze dromen,’ zo verwoordde oud-president Barack Obama het treffend. In deze toegankelijke en compacte geschiedenis duikt gevestigd historicus Louis Masur in de rijke en tumultueuze historie van het land om deze wereldmacht te doorgronden.

Het resultaat is een zeer leesbaar en gepolijst overzicht van de belangrijkste culturele, sociale en politieke gebeurtenissen in de Verenigde Staten van 1585 tot het heden. Masur schetst heldere portretten van historische figuren, van George Washington en Alexander Hamilton tot Barack Obama en Donald Trump, en neemt ons mee langs alle keerpunten die de VS hebben gevormd. Zijn hernieuwde ontdekking van de nieuwe wereld leidt hem naar het heden – naar een land dat steeds verder gepolariseerd raakt en waar de Amerikaanse droom verder weg lijkt dan ooit. Een land van dromen is de ideale inleiding tot de Amerikaanse geschiedenis en een fantastische studie naar de identiteit van de VS.

‘Een robuuste hervertelling van de Amerikaanse geschiedenis … Louis Masur behandelt de tegenstellingen die in de Amerikaanse droom geworteld zijn vol verve. H.W. Brands, University of Texas

‘Louis Masur onderscheidt zich in Een land van dromen met zijn precisie, scherpzinnigheid en wijsheid … Een bron van onschatbare waarde en fantastisch opgeschreven.’ John Avlon, CNN en auteur van Washington’s Farewell

Over de auteur:

Louis P. Masur is hoogleraar American Studies and History aan Rutgers University. Zijn werk verschijnt onder andere in The New York TimesThe Boston GlobeChicago TribuneLA Times, en American Scholar. Hij heeft vijf eerdere boeken over de Amerikaanse geschiedenis geschreven. Daarnaast heeft hij meerdere onderscheidingen ontvangen voor zijn colleges aan Harvard University, The City College of New York, Trinity College en Rutgers.

Een Land van Dromen | Louis P. Masur | ISBN 9789000356751 | Gebonden | 448 pag. | € 29,99 | Uitg. Spectrum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com