Boek: Policor in de polder

Vaak is gesproken over de culturele, politieke en economische invloeden van de Verenigde Staten op de samenlevingen in West-Europa. Het boek ‘Policor in de polder’ van Sebastien Valkenberg gaat in op een ander overgewaaid fenomeen, de politieke correctheid. Een houding die zo langzamerhand een bedreiging vormt voor de liberale gedachtevorming en de vrijheid van meningsuiting.

In zijn boek legt Valkenberg feilloos de vinger op de gevoelige plek. Hij beschrijft uitvoerig het gevaar dat politieke correctheid ertoe kan leiden dat mensen hun mening niet meer durven geven uit angst uitgesloten, ontslagen of anderszins gestraft te worden. Wie niet meepraat in de tamelijk eenzijdige policor van een spraakmakende en vaak luidruchtige groep valt buiten de boot.

Alhoewel Valkenberg zijn boek voornamelijk baseert op de situatie aan de Nederlandse universiteiten is duidelijk dat policor onze hele samenleving bereikt heeft. In de media kom je als andersdenkende niet aan bod, de praatprogramma’s zitten vol met mensen die allemaal dezelfde mening blijven herhalen. In de politiek worden partijen die zich niet op voorhand conformeren aan de mening van de politiek correcten worden op voorhand uitgesloten, ongeacht hoeveel mensen erop stemmen. Op basisscholen wordt de kiem al gelegd voor een volgzame politiek correcte groep burgers.

Politieke correctheid uit zich in doorgeslagen gevoeligheden van iedereen die zich tot een minderheidsgroep van welke aard dan ook mag rekenen. Het uit zich in meestal linkse ideologie. Uit zich in overdreven aandacht voor rasrelaties, diversiteit en inclusiviteit. Ziet vaak de multiculturele samenleving als haar ideaal en verklaart de EU haast heilig. Let op, er is niets mis mee om voor al deze groepen en doelen aandacht te vragen en te krijgen. Maar wel in alle redelijkheid en proportionaliteit a.u.b.

Het boek ‘Policor in de polder’ van Sebastien Valkenberg is een eyeopener voor iedereen die zich afvraagt wat er toch gebeurt is met het vrije woord en de vrije meningsvorming in media, politiek en op de universiteiten. Voor mensen die niet willen leven in een land waar boeken, films en sprekers gecanceld worden omdat hun inhoud niet past bij een door een kleine groep boven ons gestelden afgedwongen denkpatroon. Een oproep om het gif van de politieke correctheid te bestrijden!

Tijdens het schrijven van dit bericht lees ik dat de burgemeester van Chicago, de zwarte Democrate Lori Lightfoot, zich alleen nog wil laten interviewen door journalisten die zwart of Hispanic zijn. Politieke correctheid en regelrechte rassendiscriminatie gaan hand in hand.

Informatie van de uitgever.

In Policor in de polder analyseert Sebastien Valkenberg met koele blik en scherpe pen waarom politieke correctheid zo’n giftige uitwerking heeft. Is er nog ruimte voor ‘verkeerde’ meningen?

Policor in de polder van Sebastien Valkenberg verhaalt over hoe politieke correctheid Nederland dom maakt. Zwarte sporters moet je laten interviewen door zwarte interviewers. Academische functies stel je alleen open voor vrouwelijke wetenschappers. Turks fruit hoort niet thuis op leeslijsten omdat de roman seksistisch is. Welkom in Nederland anno nu, waar je op je afkomst wordt beoordeeld en waar ‘verkeerde’ meningen moeten wijken.

Wat als mensen hun mond gaan houden uit vrees voor sancties? Met koele blik en scherpe pen analyseert Sebastien Valkenberg in Policor in de polder waarom politieke correctheid zo’n giftige uitwerking heeft. Hij legt het achterliggende gedachtegoed op de snijtafel, dat is komen overwaaien uit de Verenigde Staten, en maakt de balans op. Voor besmuikt spreken betalen we een hoge prijs. Het gaat ten koste van het vrije woord, terwijl de origineelste inzichten en grootste doorbraken juist ontstaan in een liberaal klimaat. Een stille polder is tevens een domme polder, vertelt Sebastien Valkenberg in Policor in de polder.

Over de auteur:

Sebastien Valkenberg (1978) is filosoof. Hij schrijft regelmatig voor onder meerTrouwen Filosofie Magazine. In 2006 debuteerde Valkenberg met Het laboratorium in je hoofd, dat lovend werd ontvangen en werd genomineerd voor zowel de Socrates Wisselbeker 2007 als de Eurekaprijs 2007. Op bol.com vind je alle boeken van Sebastien Valkenberg, waaronder het nieuwste boek van Sebastien Valkenberg.

Policor in de polder | Sebastien Valkenberg | ISBN 9789062339677 | Paperback | 224 pag. | € 21,99 | Uitg. Ambo/Anthos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com