Boek: San Francisco (méér dan een) reisgids

De stad San Francisco aan de Amerikaanse Westkust is een belangrijke toeristische bestemming. Daarom is het vreemd dat veel uitgevers in hun toeristische gidsen de stad als onderdeel van Californië of van het hele Amerikaanse westen presenteren. San Francisco verdient op zichzelf alle aandacht. En daarin is deze nieuwe reisgids ruimschoots geslaagd.

Auteur Kevin Lux en uitgever Boy Tijbosch hebben onder de vlag van Amerika Only (Voor Amerika-fans!) een fraai vormgegeven reisgids geproduceerd. De pret begint al bij het omslag, met een kleurige combinatietekening van Alamo Square, Golden Gate Bridge, Alcatraz en Cable Car. Gemaakt door de Haarlemse tekenaar Eric Coolen.

De titel luidt “San Francisco (méér dan een) reisgids” en daarmee is niets te veel gezegd. Het is inderdaad meer dan een reisgids. Natuurlijk staan alle feiten en tips die je van een reisgids verwachten mag in het boek. Maar meer dan dat is het een geschiedenisboek. Een boek dat ook de bekende personen van de stad belicht, zowel de positieve als de negatieve personages. Schavuiten, oplichters en scams worden per wijk beschreven.

De vele wijken van San Francisco worden uitvoerig beschreven. Met uiteraard de nodige toeristische tips. De opgenomen plattegronden zijn van goede kwaliteit en voorzien van aanduidingen waar zich de in de tekst beschreven hotspot zich bevindt.

Handige tips over openbaar vervoer en autorijden ontbreken net zo min als een verwijzing naar de favoriete restaurants per beschreven wijk. Handig zijn ook de lijstjes met ‘de 10’. De tien leukste plekken, de tien mooiste uitzichten, de tien leukste restaurants etc. Dertien in getal, met als bonus een lijst met de 25 leukste hidden gems!

Deze reisgids is niet alleen bestemd voor mensen die reisplannen naar deze stad hebben. Ook voor een in Amerika en San Francisco geïnteresseerd publiek heeft de reisgids veel te bieden.

Kevin Lux woonde enige tijd in de regio San Francisco en heeft toen ruim de tijd genomen om de stad helemaal te leren kennen. En dat is te merken aan het hoge detailniveau van dit boek. Je merkt dat hier niet zomaar een schrijver aan het werk is geweest, maar iemand die echt van de stad is gaan houden. Chapeau!

Informatie van de uitgever:

San Francisco: (méér dan een) reisgids neemt lezers mee naar ontdekt én onontdekt San Francisco. Voormalig stadsgids Kevin Lux vertelt in 350 pagina’s over Alcatraz, de Golden Gate Bridge en de beste uitkijkpunten, maar ook over de krankzinnige geschiedenis van de stad. De historie van het pas 250 jaar oude San Francisco is er namelijk een vol scams, schavuiten en bizarre gebeurtenissen.

Het doel van Kevin is bezoekers kennis laten maken met een kant van San Francisco die ze normaal gesproken niet zien.

‘Veel toeristen beperken zich tot de bekende plekken, waar iedereen eigenlijk al naartoe holt’, aldus de schrijver. ‘Ze staan vaak uren in de rij voor de kabeltrams, eten clam chowder op Pier 39 en rijden met een toerbus naar de Golden Gate Bridge. Dat is inderdaad erg leuk, maar deze stad heeft véél meer te bieden.’

‘Tijdens mijn eigen ontdekkingstochten kwam ik veel verborgen plekken tegen die ook zeker een bezoek waard zijn’, vervolgt Kevin. ‘Ik merkte dat juist die plekken in de smaak vielen bij de reizigers die ik voor me kreeg, in de plaatselijke VVV of tijdens mijn rondleidingen. Daarom besloot ik ze te bundelen.’

De (méér dan een) reisgids neemt je bijvoorbeeld mee naar de oudste Boeddhistische tempel van het westelijk halfrond, bevat een enorme lijst aan verborgen, maar openbaar toegankelijke dakterrassen, deelt trucjes om niet te lang te hoeven wachten bij de kabeltrams én vertelt hoe je zonder ticket toch nog last-minute naar Alcatraz kunt. San Francisco: (méér dan een) reisgids is daarmee de meest complete, Nederlandstalige reisgids voor de City by the Bay.

San Francisco (méér dan een) reisgids | Kevin Lux | ISBN 9789090339993 | Paperback | 350 pag. | € 27,99 | Uitg. Amerika Only

Bestelinformatie: Amerika Only

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com