Boek: Vos & ik

Niemand weet beter het ruige landschap van Montana in boekvorm zo levend voor de geest te toveren dan Catherine Raven. In deze tijd dat reizen nog niet echt kan weet zij in haar boek zonder enige illustratie toch het landschap van Montana en het daarbij horende gevoel heel levensecht neer te zetten.

Als biologe en medewerkster van de National Park Service is Raven nadrukkelijk op de hoogte van wat speelt in de uitgestrekte natuurgebieden van het Amerikaanse Westen. Zij weet deze moderne fabel met de vos op een uitstekende manier te verbinden met de natuur, de andere dieren die haar pad kruisen en met de invloeden die de mensen hebben in natuurgebieden zoals dat rondom haar huisje in de bergen van Montana.

Invloeden van mensen overigens zowel positief als negatief. Uitgebreid gaat zij in op de kleine groepen mensen die zij rondleidt en hen de liefde voor de natuur een flink stuk naderbij brengt.

Informatie van de uitgever:

Catherine Raven leeft afgezonderd in een zelfgebouwd huisje in de bergen van Montana. Wanneer er een vos aan haar deur verschijnt, besluit zij hem voor te lezen en ontstaat er een vriendschap.

‘Vos en ik’ vertelt het bijzondere verhaal van Catherine Raven en haar viervoetige vriend. De troost die natuur kan bieden was de jonge Raven al bekend. Maar ze had er niet op gerekend ooit nog eens vriendschap met een vos te sluiten. En toch is dat wat haar overkomt nadat ze een huisje bouwt in de wildernis van het bergachtige Montana (VS). Er gaan weken voorbij zonder dat ze iemand ziet, maar elke dag om kwart over vier in de middag komt Vos langs en zij leest hem voor. Hoewel ze zich niet per se eenzaam voelt in het ruige landschap, begint ze toch uit te kijken naar zijn bezoek. Als biologe weet ze dat ze dieren geen menselijke eigenschappen hoort toe te dichten, maar Vos is een goede luisteraar. Naarmate hun relatie zich ontwikkelt en het vertrouwen groeit, blijkt Vos Catherine ook iets te vertellen te hebben. Maar vrienden zijn niet onfeilbaar en kunnen niet alles oplossen – sommige dingen zal Catherine zelf moeten doen. In deze even realistische als betoverende fabel leer je de wilde natuur, de pijn van verlies en de kracht van doorzettingsvermogen, vriendschap en gehechtheid op een nieuwe wijze kennen.

Catherine Raven promoveerde in de biologie aan Montana State University en was boswachter in diverse nationale parken in de Verenigde Staten, waaronder Yellowstone. Haar artikelen verschenen onder meer in american Scientist. Vos & ik is haar debuut.

Vos & ik | Catherine Raven | ISBN 9789045043913 | Gebonden met stofomslag | 320 pag. | € 24,99 | Uitg. Atlas Contact | Vertaling Henny Corver

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com