Boek: Aardverschuiving

Alsof de verkiezingscampagne van 2020 niet al genoeg incidenten kende. Na de verkiezingsdatum van 3 november begon het pas echt. Donald J. Trump weigerde zich bij zijn nederlaag neer te leggen en bracht alle soorten geschut in stelling om de uitslag aan te vechten en om ook na 20 januari 2021, de beëdigingsdatum van de nieuwe president, aan de macht te blijven.

Michael Wolff, de auteur wiens boeken weliswaar non-fiction zijn, maar die toch gelezen kunnen worden als een politieke thriller, schrijft er op een pakkende wijze over. Zo spannend en zo onwerkelijk kan alleen…….de werkelijkheid zijn!

Wolff beschrijft in detail de periode tussen de verkiezingsdatum van 3 november en de dag dat de regering van Joe Biden aan de slag kon in Washington. De verbijstering die zich van Trump en het Witte Huis meester maakte toen de uitslagen binnendruppelden. De enorme vraagtekens die gesteld werden bij het verschil tussen de uitslag op de verkiezingsdag en de uiteindelijke uitslag nadat ook de per post binnengekomen en daarom later getelde stemmen bekend waren. De juridische procedures krijgen volop aandacht. Zeker ook de rol die de advocaat van Trump, Rudy Giuliani, hierin speelde. Hoe deze succesvolle oud-burgemeester van New York zich zo heeft kunnen laten meeslepen in de opzetjes van Trump is voor velen een raadsel, maar Wolff weet deze feilloos te ontrafelen.

Het beïnvloeden van de media en het via social media opzwepen van de achterban wordt ook ruim belicht in dit uitstekende boek van Michael Wolff. Met de gebeurtenissen van 6 januari 2021, de bestorming van het Capitol Building, als droevig dieptepunt.

Een uitermate spannend relaas van gebeurtenissen die zich echt voor de ogen van de wereld hebben voltrokken.

Informatie van de uitgever:

Michael Wolff, onder Amerikaanse republikeinen de meest gevreesde journalist van het land, flikt het hem nog één keer: dieper dan ooit heeft hij weten binnen te dringen in het Witte Huis, in de inner circle van de regering van Donald Trump.
Het resultaat is Aardverschuiving. Het beschrijft de opmaat naar de presidentsverkiezingen van 3 november 2020; de avond en nacht van de verkiezingen zelf, waar we letterlijk van binnen het Witte Huis meemaken wat nog nergens is beschreven; de ontkenningen in de weken en maanden erna; de vele kansloze rechtszaken, waarbij slechts een handjevol middelmatige advocaten bereid is Trump bij te staan, onder wie Rudy Giuliani, die al meer dan drie decennia niet in een rechtbank heeft gepleit; en tot slot natuurlijk de bestorming van het Capitool op 6 januari en de manier waarop Trump die uren beleefde.
Aardverschuiving is een verbijsterend boek. Het leest als een politieke thriller, als een verhaal dat bijna onvoorstelbaar is – totdat je beseft dat het allemaal echt heeft plaatsgevonden. Michael Wolff sprak met vele mensen in de directe omgeving van Trump – en zelfs met Donald Trump persoonlijk.

Michael Wolff is de auteur van onder meer de internationale bestsellers Vuur en woede en Staat van beleg, waarvan alleen al in Nederland 60.000 exemplaren werden verkocht. Hij heeft vijf kinderen en woont in Manhattan.

‘Wolffs nieuwe boek is zijn beste – en het meest verontrustende.’
The Guardian

‘De kracht van Aardverschuiving ligt in de overtuigende redenering van Wolff, samen met zijn bronnen, hoe we de periode tussen 3 november en 20 januari moeten begrijpen. De meeste met vaart geproduceerde politieke boeken doen dat niet.’
The New York Times

Aardverschuiving | Michael Wolff | ISBN 978 90 446 4920 8 | Paperback | Vertaling Ton Heuvelmans en Theo Schoemaker | 304 pag. | € 22,50 | Uitg. Prometheus

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com