Boek: Het Amerikaanse Trauma

Vorig jaar rond deze zelfde tijd, in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2020, konden we genieten van het boek ‘Te veel en nooit genoeg’. Het boek van Mary L. Trump, nicht van toen nog president Donald J. Trump, waarin zij uitgebreid de vooral zakelijke familiegeschiedenis van de Trump clan beschreef. Wij plaatsten over dat boek een uitgebreide recensie met leesaanbeveling. Lees deze recensie hier.

Het nieuwe boek van Mary L Trump, ‘Het Amerikaanse Trauma’ is een ander boek. Het is een politieke stellingname waarin Mary Trump afrekent met vier jaar presidentschap van haar oom, maar tevens partij kiest voor de Democraten (waar zij lid van is) en waarin zij zich ondubbelzinnig uitspreekt als steunpilaar van een extreme beweging als Black Lives Matter en de loftrompet steekt over diverse woke doelstellingen. Zij probeert haar politieke opvattingen daarbij enig gewicht toe te kennen door haar beroep als trauma psycholoog.

Het begint al in een noot op de eerste pagina van de inleiding waarin zij afstand neemt van het fijt dat zij een blanke huidskleur heeft. Daarna gaat ze uitgebreid in op wat allemaal fout is in de Amerikaanse geschiedenis en samenleving. Een boek waar de haters van de Verenigde Staten hun hart aan kunnen ophalen. Geschreven door iemand die de haat voor haar oom vertaalt in een enorme afkeer van haar eigen land. Natuurlijk, kritiek op je land, de maatschappij en de politiek is volkomen legitiem en vaak terecht. Maar het schrijfsel van mevrouw Trump gaat wat dat betreft alle perken te buiten.

Het heeft er alle schijn van dat Mary L. Trump van haar achternaam (die zij zegt te verafschuwen) en van het succes van haar vorige boek gebruik maakt om nog eens flink te cashen met nog een miljoenenoplage. Ze beschrijft in het boek ook een voorval waarbij ze gevraagd werd of ze ‘familie van’ was, hetgeen ze ontkende. Met de waarheid neemt Mary Trump het dus ook al niet erg nauw.

Wie op zoek is naar een boek met een objectieve beschrijving van de Amerikaanse politieke ontwikkelingen in de Trump jaren kan beter verder zoeken. Wie echter op zoek is naar een boek vol haat jegens Donald Trump en de VS kan met dit werk vol pleidooien voor abjecte politieke opvattingen best wel vooruit.

Informatie van de uitgever:

Na de wereldwijde bestseller Te veel en nooit genoeg rekent Mary L. Trump in Het Amerikaanse trauma voorgoed af met haar oom Donald Trump.

Na de slopende verkiezingen van 2020 staat de Verenigde Staten een enorme taak te wachten: het land en de internationale verhoudingen repareren, het vertrouwen in leiderschap herstellen en bovenal: het helen van het trauma van vier jaar Trump. Zijn corrupte en immorele politiek heeft het land immense schade toegebracht, die resulteerde in woede, haat, wanhoop en apathie.

Mary L. Trump is niet alleen de nicht van Donald Trump, maar ook gespecialiseerd in trauma. Wie anders dan zij kan vertellen wat de VS te doen staat? Met een messcherpe analyse maar ook hoopvolle blik op de toekomst zet zij uiteen hoe het Trump-trauma kan worden begrepen en verwerkt. Daarbij neemt ze geen blad voor de mond en is ze niet bang om nóg dieper in haar eigen familiegeschiedenis te duiken.

Mary L. Trump is gepromoveerd aan het Derner Institute of Advanced Psychological Studies en geeft les in traumapsychologie, psychopathologie en ontwikkelingspsychologie. Ze woont samen met haar dochter in New York. Mary is de enige nicht van Donald Trump, en schreef over hem eerder de wereldwijde bestseller Te veel en nooit genoeg.

Het Amerikaanse Trauma | Mary L. Trump | ISBN 9789401615389 | Paperback | 256 pag. | € 20,99 | Uitg. Xander

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com