Boek: Staat van terreur

Wie alleen de korte inleidende tekst in combinatie met de titel leest, en vervolgens ziet dat Hillary Clinton co-auteur van dit boek is, kan gemakkelijk de conclusie trekken dat het boek over het presidentschap van Donald Trump gaat. Na lezing van de eerste pagina’s komt de lezer er echter al snel achter dat feiten en vooral de tijdlijn deze eerste indruk niet onderbouwen.

Maar wat is het dan wel? Als het geen politieke afrekening is van Hillary Clinton met de man die haar in 2016 van het presidentschap afhield. Dit is niet het eerste boek van Clinton. Wat het boek uniek maakt is het co-auteurschap met bestsellerauteur Louise Penny. De politieke ervaring van Clinton, en dan vooral haar tijd als minister van Buitenlandse Zaken, worden ingebracht in een spannende roman waar intriges, terrorisme en diplomatie in elkaar overlopen.

Veel informatie in het boek bestaat uit echt gebeurde feiten. Aanslagen in Europa en een kernmacht in wording in de Golfregio. Veel van het boek speelt in het Midden-Oosten in de periode van 2001 tot nu. Maar het is geen geschiedenisboek. Het is een spannende roman, waarbij feiten zijn veranderd en in een spannende context geplaatst.

Een geslaagd boek van twee gerenommeerde auteurs, ieder met een eigen invalshoek. Spannend tot op de laatste pagina. Met zeer herkenbare politiek en geografische feiten.

Informatie van de uitgever:

Wat als de vorige president van de Verenigde Staten niet alleen een slechte leider was, maar ook een verrader?

Na een tumultueuze periode in de Amerikaanse politiek waait er een frisse wind door Washington D.C. Ellen Adams heeft als minister van Buitenlandse Zaken in de zojuist aangestelde nieuwe regering de taak de diplomatieke betrekkingen – die zwaar te lijden hebben gehad onder het bewind van de vorige president – te herstellen. Maar ze is amper begonnen of ze krijgt te maken met een huiveringwekkende internationale crisis.

Een reeks bomaanslagen in Europese steden doet de westerse wereld op zijn grondvesten schudden. Het blijkt om een tot nog toe onbekende terroristische organisatie te gaan, een groepering die van plan is een eigen kernwapenarsenaal te ontwikkelen.

Om het gevaar de kop in te drukken moet Ellen oude bondgenootschappen aanhalen en nieuwe allianties smeden. De internationale positie van Amerika is echter ernstig verzwakt door de politiek van de vorige president. Maar was hier sprake van wanbeleid of is er meer aan de hand? Was de vorige president van de Verenigde Staten misschien niet alleen een slechte leider, maar ook een landverrader?

LOUISE PENNY is een internationaal bekroonde bestsellerauteur. Haar boeken staan in de hoogste regionen van de bestsellerlijsten van The New York TimesUSA TODAY en The Globe and Mail (Toronto) en zijn vertaald in 31 talen. In 2017 ontving ze de prestigieuze Order of Canada voor haar bijdragen aan de Canadese cultuur. Louise Penny woont in een dorp ten zuiden van Montreal.

HILLARY RODHAM CLINTON is de eerste vrouw in de Amerikaanse geschiedenis die presidentskandidaat werd van een grote politieke partij. Ze was de 67e minister van Buitenlandse Zaken, na bijna vier decennia gediend te hebben in de publieke sector en de politiek, waarbij ze als advocaat, first lady en senator fervent de belangen behartigde van gezinnen en kinderen.
Ze is echtgenote, moeder, grootmoeder en de auteur van zeven eerdere boeken.

Fotocredits: © Dominique Lafond (Louise Penny) & Deborah Feingold (Hillary Rodham Clinton)

Staat van terreur | Louise Penny & Hillary Rodham Clinton | ISBN 9789400514263 | Paperback | 400 pag. | € 22,99 | Uitg. AWBruna

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com