Eindelijk gerechtigheid Accidental Americans

Vandaag heeft de rechtbank van Midden-Nederland een belangrijke uitspraak gedaan in de al jaren slepende problematiek van de Accidental Americans.

De Volksbank en dus ook andere banken, mogen de betaalrekening van een Accidental American NIET zomaar sluiten.

Het niet aan de bank willen aanleveren van  een SSN (Social Security Number) of een CLN (Certificate of Loss of US Nationality) is volgens de rechter onvoldoende reden om de klant te betichten van belastingontduiking en is dus geen Wwft argument voor de bank om rekeningen te sluiten.

Bankrekeningen met een saldo van minder dan $50.000 vallen buiten de FATCA-IGA rapportage verplichting en mogen sowieso niet worden gesloten.

Met deze uitspraak is een eerste stap gezet naar gerechtigheid voor de Accidental Americans die door onze overheid geslachtofferd zijn voor de handelsbelangen van banken met Amerika.

Het probleem van de Accidental Americans is hiermee echter niet volledig uit de wereld. De politiek zal nog aanpassingen in de overeenkomst met de VS moeten gaan doen om het onrecht dat deze grote groep Nederlandse Staatsburgers wordt aangedaan te herstellen.

ECLI:NL:RBMNE:2021:6267, Rechtbank Midden-Nederland, C/16/523147 / HA ZA 21-412 (rechtspraak.nl)

Eén gedachte over “Eindelijk gerechtigheid Accidental Americans

Reacties zijn gesloten.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com