Emigratie

Het land verlaten waar je geboren en getogen bent is een grote stap. Alleen al het denken aan die mogelijkheid brengt bij de meeste mensen een ongekend nerveus gevoel teweeg. En terecht!

We hebben het immers niet over een korte vakantie, maar over het vertrek naar een ander land, vaak gelegen op een ander continent met de bedoeling daar voor altijd te blijven op zoek naar werk, economische voorspoed en een aangenaam leven.

Een dergelijke beslissing wil goed doordacht zijn. Mensen die tijdens hun vakantie al met enige regelmaat geplaagd worden door gevoelens van heimwee doen er goed aan deze stap zorgvuldig te overwegen. Vaak is de weg terug namelijk moeilijk, zo niet (financieel) onmogelijk.

De “American Dream” lokt nog steeds.

Het zal niemand verbazen dat bewoners van de derde wereld, vooral zij die in armoede leven, graag naar de VS willen emigreren. Het is echter ook zo dat Amerika op de doorgaans welvarende Europeanen nog steeds een grote aantrekkingskracht heeft. Ondanks de vaak negatieve berichtgeving over economie, de politieke situatie en criminaliteit voelen honderdduizenden Europeanen zich geroepen om naar Amerika te gaan. Aangezien de economische noodzaak meestal ontbreek hebben we het hier dus over een grote groep mensen die zich aangetrokken voelen tot het land en een andere manier van leven.

Zonder de strenge toelatingscriteria en quota zouden ook grote aantallen Nederlanders hun land voorgoed verlaten en hun koffers pakken. Dit blijkt uit de grote aantallen Nederlandse inschrijvingen steeds weer als er visa te vergeven zijn.

Binnen de nu geldende Amerikaanse immigratiewetgeving is sprake van een drietal hoofdgroepen bij de verstrekking van visa. Deze drie hoofdgroepen hebben betrekking op definitieve visa. Dat wil zeggen dat houder van deze visa een zogenaamde “GreenCard” ontvangen.

Drie hoofdgroepen

De beschikbare 650.000 immigratievisa per jaar worden verdeeld over grofweg drie hoofdgroepen:

  • visa op basis van een familierelatie;
  • visa op basis van werk;
  • diverse visa.

Meer informatie!

Brochure “Emigreren naar Amerika”

Voor meer informatie over emigratiemogelijkheden naar de USA verwijzen wij naar de brochure “Emigreren naar Amerika”, die besteld kan worden via Emigreren naar Amerika (klik).

Emigratie staat opnieuw in de belangstelling.
Emigreren naar Amerika, Een nieuw leven in een ander land” geeft inzicht in de hoofdlijnen van het Amerikaanse immigratie systeem. Aan de hand van de beschreven mogelijkheden en onmogelijkheden kan de geïnteresseerde lezer bepalen of de aanvraag van een visum voor de Verenigde Staten van Amerika uitzicht op succes biedt.
Formaat A5
48 pagina’s
Voorzien van illustraties en voorbeeldformulieren

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com